Een échte Franse klassieker, waar alleen de aardappelpuree tegenvalt
Parijs is de stad der liefde. Een stad waarin dromen werkelijkheid worden, maar bedrog ook op de loer ligt, vooral als je niet weet waar je plaatsneemt aan tafel. Voor je het weet beland je in een tourist-trap waar de klassieke Franse kleedjes je doen vermoeden dat de Franse keuken met liefde en passie wordt uitgevoerd, maar het tegendeel met het serveren van het eerste gerecht al snel wordt bewezen. Toch zijn er meerdere restaurants in Parijs te vinden waarin je jezelf even in dromenland waant, door de échte klassieke Franse Keuken.
Foto: @simondetraz
Klassiekers zoals l’oeuf mayo, le páte de champagne en le confit de canard. Tegenover de gelijknamige fontein van Mars vind je het oer-klassieke Franse restaurant La Fontaine de Mars. De setting van deze Franse Bistro met zijn rood-wit gestreepte luifels kan zo op een ansichtkaart. Maar het is niet het decor wat indruk maakt. Het is de Franse bediening die correct en snel bedient, het ambacht van de Franse kok dat je proeft in bijvoorbeeld een perfect bereidde en krokant gebakken confit de canard. De extra bestelde aardappelpuree heeft een mooie consistentie, maar is helaas veel te zout. Het enige minpunt van de avond, maar ook dat vergeet je snel als je een slok neemt van de prachtige Saint-Emilion Grand Cru uit 2012, die nog voor nog geen €50,- op de wijkaart staat.
La Fontaine de Mars 129 Rue Saint-Dominique 5007 Paris, Frankrijk